Piekarnia Szymonek
Zapraszamy do kontaktu:
Piekarnia Szymonek, Chyców Potok 26
34-500 Zakopane
Kierownik Piekarni:
Dawid Wilczek: 539 087 855
Nowoczesna Piekarnia-tradycyjna receptura-pyszne pieczywo!
Nasza Piekarnia od wielu lat dostarcza na podhalański rynek pyszne i tradycyjne pieczywo własnej produkcji. Z dbałością o smak i tradycję - Klienci i smakosze pieczywa z Piekarni Szymonek znajdą je we wszystkich sklepach Społem Zakopane na terenie Zakopanego, w Bańskiej Wyżnej i w Nowym Targu. Piekarnia Szymonek współpracuje z pensjonatami , hotelami oraz prywatnymi przedsiębiorstwami. Od lat uczestniczy w ważnych wydarzeniach miasta Zakopane m.in w Międzynarodowym Festiwalu Folkloru Ziem Górskich , gdzie pieczywo z Piekarni Szymonek jest poczęstunkiem dla uczestników tego wydarzenia.
W Piekarni Szymonek w latach 2022/2023 przeprowadzono modernizację, która miała na celu usprawnienie pracy, podnoszenie jakości wyrobów gotowych, zwiększenie produkcji oraz poszerzenie asortymentu. W ramach projektu ko końca 2023r. zostały zakupione, zainstalowane i uruchomione maszyny i urządzenia, m.in.:
- chłodnio - garownia KOMA
- dzielarka do chleba CRESS 2.2 z wywrotnicą i lejem
- dzielarka ARTISAN do chleba i ciast luźnych
- urządzenie do produkcji zakwasu do chleba
- urządzenia do magazynowania i dozowania mąki
- linia produkcyjna do bułek oraz lej i wywrotnica
- piec obrotowy
Piekarnia Szymonek -to nowoczesna piekarnia z tradycyjną duszą.
Dla stałych klientów Piekarni Szymonek udzielamy rabatów.
Cieszymy się z sukcesów!
2021 - "Doceń polskie" TOP PRODUKT
W roku 2021 Społem Zakopane Sp. z o.o. / Piekarnia Szymonek została laureatem XXXIX certyfikacji Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”.
W XXXIX atestacji Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”, która odbyła się w dniu 28 kwietnia w Hotelu Centrum w Sosnowcu wzięło udział 68 producentów z całego kraju, którzy do oceny zgłosili niemal 200 produktów spożywczych. Eksperci Programu oceniali produkty lokalnych producentów i niewielkich manufaktur, jak i znane, ogólnopolskie marki. Asortyment był niezwykle bogaty i różnorodny. Każdy z produktów biorących udział w certyfikacji otrzymał noty za smak, wygląd oraz stosunek ceny do jakości. Eksperci mieli do dyspozycji dziesięciostopniową skalę ocen, a każdy ze specjalistów oceniał produkty indywidualnie.
Chleb Żytni, Chleb Pasterski i Chleb Jogurtowy z oferty Piekarni Szymonek znalazły się w gronie najlepszych produktów atestacji. Zdobyły one maksymalną liczbę punktów we wszystkich ocenianych przez członków Loży Ekspertów kategoriach i zostały uhonorowane godłem „Doceń polskie TOP PRODUKT”, przeznaczonym dla wyrobów charakteryzujących się najwyższymi walorami smakowymi i jakościowymi.
Godłem „Doceń polskie” zostały wyróżnione wyroby, które otrzymały określone regulaminem oceny, natomiast znakiem „Doceń polskie TOP PRODUKT” wyróżniono specjały z maksymalną liczbą punktów - kompletem „dziesiątek”. To właśnie wśród nich znalazły się wyroby Piekarni Szymonek Społem Zakopane Sp. z o. o.*
Program promocyjny „Doceń polskie” jest realizowany od 2011 roku. Jego celem jest promocja wysokiej jakości produktów spożywczych dostępnych na polskim rynku. Certyfikaty jakości są przyznawane na okres 24 miesięcy.
www.DocenPolskie.pl
2021 Orły Piekarnictwa
W corocznym plebiscycie Orły Piekarnictwa, dzięki naszym Klientom a przede wszystkim smakoszom pieczywa z Piekarni Szymonek, w 2021 r. Piekarnia Szymonek, Chyców Potok 26 została nagrodzona po raz kolejny.
Uzasadnieniem tego wyróżnienia niech będzie cytat ze strony Orły Piekarnictwa:
"Piekarnia Szymonek, która jest częścią PSS Społem w Zakopanem, to miejsce, które stawia na nowoczesne rozwiązania i tradycyjną recepturę swoich wypieków. W ofercie znaleźć można wysokiej jakości chleb, zarówno klasyczny jak i o niekonwencjonalnych recepturach, ... "
www.orlypiekarnictwa.pl/city-16013-zakopane
2009 Marka Tatrzańska dla Chleba Pasterskiego
W dniu 27 listopada 2009 Kapituła Marki Tatrzańskiej przyznała po raz drugi certyfikat jakości ustanowiony przez Radę Powiatu Tatrzańskiego a określony nazwą Marka Tatrzańska.
W kategorii I Artykuły spożywcze zwyciężył produkt z Piekarni Społem: Chleb Pasterski.
Chleb Pasterski to produkt o unikatowym smaku i wyglądzie, produkowany jest na bazie zakwasu pszennego z dodatkiem jogurtu.
Produkowany jest w naszej Piekarni Szymonek, przy ul. Chyców Potok 26 w Zakopanem.
Nagrody wręczyli przedstawiciele Rady Powiatu Tatrzańskiego:
Starosta Andrzej Gąsienica Makowski
Przewodniczący Rady Powiatu Edward Tybor.
Zwycięzcy otrzymali certyfikat i logo Marki Tatrzańskiej wraz ze statuetką, a wszyscy nominowani pamiątkowe dyplomy.
"Mamy nadzieję, że idea przyznawanego znaku jakości będzie służyła poprawie wizerunku regionu.
Nominowani i zwycięzcy są tego gwarantem i swoimi wyrobami i działalnością udowodnili, że stworzyli już własną, oryginalną markę."